Депутати й чиновники на дорогах становлять загрозу звичайним громадянам

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.12.2012 18:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19182

За останні два місяці в Україні трапилося чимало ДТП за участю народних депутатів, чиновників, представників міліції.

Так, 11 жовтня у с. Софіївка, що на Миколаївщині, старший сержант райвідділу міліції на власному автомобілі насмерть збив першокласника місцевої загальноосвітньої школи.

Напередодні Покрови, на трасі Вінниця – Кіровоград, за участю агітаційного мікроавтобуса народного депутата і тоді кандидата в депутати від Партії регіонів Антона Яценка, сталася аварія.

За словами свідків, агітаційний мікроавтобус «Тойота» кандидата в депутати Яценка спочатку пішов на обгін фури, а потім, без попереджувальних сигналів, різко загальмував, зупинившись біля «Мерседеса», який стояв на узбіччі.

Аби не розчавити «Мерседес», водій вантажівки різко загальмував і авто на слизькому шляху розвернуло та викинуло на зустрічну смугу. Там фура зіштовхнулася з «Камазом», а потім відкотилася і притисла «Мерседес».

Мікроавтобус «Тойота» з місця ДТП відразу ж поїхав. Водія фури в тяжкому стані «швидка» доправила до уманської міської лікарні.

Самого Яценка на місці аварії ніхто не бачив, але за кілька годин після ДТП кандидат у народні депутати заявив, що у цьому ДТП його намагалися вбити, і він вже звернувся з офіційною заявою до МВС.

23 листопада у ДТП разом із другом загинув колишній заступник міського голови Єнакієвого, що на Донеччині, Геннадій Сердобінцев. Їхнє авто зіткнулося з фурою на трасі Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Відомо, що чоловіки їхали на риболовлю.

28 листопада позашляховик «Лексус» з урядовими номерами, у якому, як виявилося, перебував голова Нацагенції з питань підготовки й проведення Євро-2012 Володимир Ковалевський, протаранив мікроавтобус Mercedes Sprinter на під’їзді до Києва і врізався в дорожнє огородження.

Металевий відбійник прошив наскрізь «Лексус» і вийшов через заднє бокове вікно, при цьому не зачепивши ні водія, ні пасажира.

Всі учасники ДТП залишилися живі.

30 листопада у Дніпропетровську трапилася дорожньо-транспортна пригода за участю голови однієї з районних рад у Харківській області, в якій загинув чоловік.

Аварія сталася на пр-ті Правди. Водій автомобіля Mitsubishi Pajero, рухаючись з боку вул. Столєтова в напрямку пр-та Воронцова, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем Geely. Потім він продовжив некерований рух і зіткнувся з автомобілем Mersedes-Benz 190.

У свою чергу, Geely після зіткнення продовжив некерований рух, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автомобілем Skoda.

Внаслідок ДТП водій Mersedes загинув на місці. Водії Mitsubishi і Skoda отримали травми.

2 грудня в автомобільній катастрофі загинув депутат Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів Анатолій Скорук. На Запорізькому шосе депутат, керуючи автомобілем Range Rover, не впорався з керуванням і врізався у відбійник. Депутат загинув на місці події.

Вчора на трасі, яка з’єднує елітне поселення Конча-Заспу зі столицею, Volkswagen зіткнувся з Opel. За інформацією потерпілої сторони, у представницькому авто їхав Анатолій Кінах із родиною, охоронцем та водієм.

Водій Opel отримав черепно-мозкову травму.

З Volkswagen же, за повідомленням ЗМІ, зняли номери, хоча їх зафіксувала аматорська камера. Патруль ДАІ блискавично оформив протокол. Евакуатор без затримок забрав машину. Прес-служба ДАІ столиці не прокоментувала цього інциденту, пославшись на те, що питання слід узгодити з керівництвом.

Пізніше Анатолій Кінах підтвердив, що їхав у цій машині.

А поблизу міста Обухів, що на Київщині не розминулися Jeep і Volkswagen Phaeton із автогосподарства Міністерства внутрішніх справ.

Чи був у салоні Volkswagen міністр МВС Віталій Захарченко в міліції не коментують, невідомо також, чи отримав він якісь ушкодження.

Щодо водія Jeep, відомо, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.