Рабсилу для російських олігархів виховуватимуть на совкових міфах

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 5.12.2012 12:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19185

В адміністрації Президента Путіна готують державну програму з патріотичного виховання громадян

Про це повідомляє в середу, 5 грудня, «Независимая газета» з посиланням на джерело в Кремлі.

Розробкою програми займається нещодавно створене управління щодо громадських проектів на чолі з Павлом Зеньковичем.

За даними джерела видання, виховувати в росіянах любов до батьківщини мають намір із самого раннього віку, оскільки саме діти, на думку влади, є найбільш гнучкою і сприйнятливою до патріотичної ідеології аудиторією. Наголошуватиметься на утвердженні загальноприйнятих цінностей, а не на політику, запевняє джерело «НГ».

В рамках програми створюватимуться спеціальні літературні проекти, дитячі фільми і сайти. Також Кремль має намір повернути рекламу в дитячі передачі на ТБ. Нині через відсутність реклами дитячі програми обходяться каналам у півтора-два рази дорожче від тих, що розраховані на дорослу аудиторію, тому показувати передачі для дітей з економічної точки зору невигідно. Передбачається дозволити показувати в дитячих передачах рекламу дитячих товарів.

Однією з глобальних цілей розробників програми є реставрація радянської системи опіки підростаючого покоління, коли держава супроводжувала громадянина з самого раннього віку. Зокрема, планується відновлення системи будинків дитячої творчості, безкоштовних гуртків за інтересами і спортивних секцій, а також системи позакласного виховання. Як підсумок, Кремль сподівається виховати у нових поколіннях громадян повагу до держави.

Проект потребує великих фінансових вкладень, не приховує джерело газети в Кремлі. Однак хто саме фінансуватиме програму, не уточнюється.

Управління громадськими проектами було створено наприкінці жовтня 2012 року. У Кремлі стверджували, що це була особиста ініціатива президента Росії Володимира Путіна, який висловив стурбованість падінням моралі в російському суспільстві та відсутністю чітко сформульованої системи загальноприйнятих цінностей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.