У НБУ не збираються відмовлятися від валютного податку

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 5.12.2012 14:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19188

Національний банк виступає за збільшення перехідного періоду введення збору в Пенсійний фонд з продажу фізичними особами інвалюти з 2 до 3 місяців.

Про це повідомив глава комітету НБУ з протидії недобросовісним валютних операцій Юрій Горшков.

«За ініціативою НБУ сьогодні розглядається можливість збільшення перехідного періоду введення збору з продажу валюти з 2-х місяців на 3 місяці», - сказав він.

За словами Горшкова, зазначений період передбачається для того, щоб люди визначилися, яку кількість валюти поміняти на гривню, а яку тримати в якості заощаджень.

У той же час він додав, що НБУ також виступив ініціатором введення 10% збору до ПФ з продажу фізособами інвалюти замість 15%, як це було заявлено раніше.

«Саме Нацбанк вніс відповідну пропозицію і в дискусії наполіг на тому, щоб ставка збору з продажу валюти становила не 15%, а 10%», - сказав Горшков.

Фінансист підкреслив, що регулятор прийшов до такого рішення після тривалих консультацій з експертами.

Як повідомлялося раніше, 19 листопада депутат Верховної Ради, голова комітету з питань фінансів, банківської справи, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік запропонував парламенту ввести збір до ПФ з продажу фізособами готівкової валюти у розмірі 15% від суми угоди.

Проте 20 листопада Хомутиннік відкликав цей законопроект для доопрацювання.

На початку грудня депутат Верховної Ради Валерій Шаманов (позафракційний) запропонував парламенту ввести збір до Пенсійного фонду з продажу фізичними особами готівкової іноземної валюти у розмірі 10% від суми угоди.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.