Деградація. У ПР вже добалакалися до очевидного абсурду

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 6.12.2012 11:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19196

Більшість не дуже хоче віддавати ключові Комітети Верхової Ради опозиції, бо ті не розуміють, що таке контроль.

Про це свідчить заява депутата від Партії регіонів Володимира Олійника в ефірі телеканалу ТВі.

"Я за те, щоб контролюючі, контрольні Комітети передали парламентській опозиції. Але вони розуміють по-іншому контроль. Наприклад, як втручання Комітету в кадрову політику, призначення", - зазначив він.

Як відомо, раніше депутат від Партії регіонів, один з керівників групи, котра займається підготовкою рішення про розподіл Комітетів у Раді Володимир Рибак розповів, що 13 Комітетів Верховної Ради сьомого скликання очолять опозиціонери, а 15 - депутати зі складу більшості.

Рибак не виключив, що такі Комітети як бюджетний, з питань економічної політики, у закордонних справах можуть очолити депутати зі складу більшості, а свободи слова та євроінтеграції – опозиціонери.

Від “Аратти”: складається враження, що спікери ПР вже опуститлися за рівнем своєї аргументації до рівня ігр у пісочнику дитячого садка.

Нам цікаво, чи, наприклад, розуміли що теке "контрольна функція" члени Партії регіонів, які очолювали парламентські Комітети, коли ПР була у меншості? Адже, функції Комітетів та їхня компетенція чітко визначені чинним законодавством. За, яек до речі голосували й нардепи від ПР. Чо натискаючи кнопки вони не відали, що роблять? Але це вже проблема адекватності, яка знаходиться у площині медицини, а не суспільно-політичних стосунків.

Відтак виникає питання: "правильне" розуміння функції органів парламенту визначається партквитком Партії регіонів чи законами? Чи можна назвати адекватними дії нардепів, які систематично порушують Конституцію і ними ж ухвалені закони? Хто має дати відповідь на ці питання: органи охорони права чи медики?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.