Під кінець каденції тукований парламент ухвалив “компромісний” закон про персональне голосування

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.12.2012 13:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19198

Верховна Рада прийняла законопроект від Партії регіонів, який нібито про персональне голосування і заборону блокування трибуни. Цікаво, що за порушення цих норм нардепами не передбачається жодної відповідальності.

За цей закон проголосували 338 карток народних депутатів з усіх політичних сил парламенту.

Відповідно до ухваленого закону, перед відкриттям кожного засідання парламенту відбуваєся реєстрація народних депутатів особисто на підставі посвідчення народного депутата та власноручного підпису. У залі засідань депутат реєструється за допомогою електронної системи "Рада", таким чином, це робить неможливим реєстрацію депутата замість нього іншою людиною. При тому, у який саме спосіб - не вказується.

Закон дублює норму Конституції, яка встановлює, що голосування здійснюється нардепом особисто за допомогою електронної системи "Рада" в залі засідань, у спосіб, що унеможливлює голосування за депутата іншого депутата або сторнньої людини.

Законом визначено, що на засіданні Верховної Ради депутат не повинен перешкоджати розгляду питання порядку денного, в тому числі і блокувати трибуну, перешкоджати роботі головуючого або перешкоджати голосуванню інших депутатів.

Закон зобов’язує народного депутата під час голосування голосувати "за", "проти", "утримався". Неучасть в голосуванні народного депутата без поважних причин не допускається.

Вже після завершення сесії парламенту лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу уточнив, що спосіб, у який буде можливим недопущення "піанізму" нардепів визначать нардепи нового скликання. На його думку, потрібно скоротити час голосування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.