Серіал “Валютний податок” Партія регіонів перенесла у новий парламент

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 6.12.2012 14:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19200

Норма про 10%-й збір з продажу валюти буде в тій чи іншій формі розглядатися вже наступним скликанням Верховної Ради.

Про це заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Відповідаючи на запитання, чому спікер Верховної Ради Володимир Литвин спочатку оголосив про намір включити цей законопроект до порядку денного, але документ не був виставлений на голосування, Єфремов зазначив: «Ми вважаємо, що ще необхідно працювати з людьми, щоб було зрозуміло, що приймається».
«У суспільство вкинута інформація, яка не відповідає дійсності, й було б неправильно прийняти закон випереджально, не проінформувавши людей», - зазначив Єфремов.

Разом з тим говорячи про те, чи буде прийнятий закон наступним скликанням парламенту, Єфремов заявив: «Я думаю, що це питання буде підніматися в тому чи іншому руслі, і його треба вирішувати. У нас люди навіть не говорять зараз про національну валюту, вони говорять про долар - машини в доларах, квартири в доларах, і т.п. Ми будуємо державу «Україна», у нас є своя національна валюта», - підкреслив Єфремов.

У той же час, коментуючи зауваження про необхідність виведення зарплат з «тіні», Єфремов зазначив: «Думаю, це дві сторони одного питання. Якщо зараз 60% заощаджень у людей перебуває у валюті, то ми чудово розуміємо, що ці гроші вимиті з національного сектора економіки».

Як повідомлялося раніше, 3 грудня, народний депутат Валерій Шаманов вніс у Верховну Раду законопроект, яким пропонується ввести 10%-й податок при продажу валюти.

19 листопада в Верховній Раді був зареєстрований законопроект про 15%-й пенсійний збір при продажу валюти. Передбачається, що збір не стягуватиметься при продажу валюти, отриманої шляхом переказу з-за кордону, але в сумі менше 150 тис. грн. протягом місяця; при продажу валюти, яка знімається з депозиту за умови, що з моменту її перерахування на депозит минуло більше місяця; при продажу валюти отриманої при виплаті купонного доходу або отриманою при продажі або погашенні за казначейськими зобов´язаннями та валютних облігацій. На засіданні 20 листопада Верховна Рада вирішила відкласти ухвалення даного законопроекту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.