ЄС має намір пред’явити Україні конкретні умови асоціації

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 6.12.2012 23:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19204

У проекті рішення Ради ЄС з питань зовнішньої політики з українського питання закладені конкретні умови підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Такий проект рішення, яке належить схвалити на засіданні Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ в майбутній понеділок, 10 грудня, був схвалений на засіданні постійних представників країн-членів ЄС (COREPER-2) в минулу середу в Брюсселі.

"Не стояло питання - "підписувати чи не підписувати" (Угоду про асоціацію), стояло тільки питання "коли", - повідомило джерело в Раді ЄС на умовах анонімності.

"Було прийнято рішення, яке ще раніше було озвучено і керівництвом ЄС, що в нинішніх умовах Угоду підписано бути не може. Документ буде підписаний тоді, коли Київ створить для цього необхідний клімат", - сказав він.

За словами джерела, в позиції ЄС щодо України будуть прописані конкретні питання, які мають бути вирішені для того, щоб підписання документа стало можливим.
Співрозмовник агентства не став вдаватися в деталі умов, вказавши, що це давно відомі проблемні сфери, які і раніше викликали занепокоєння у ЄС.

Зокрема, це стосується прийняття Виборчого кодексу, вирішення питання вибіркового правосуддя, судової реформи.

Як повідомлялося раніше, 19 листопада в рамках засідання Ради ЄС з питань зовнішньої політики відбулася попередня дискусія з українського питання, актуальність якого була відсунута на задній план подіями в секторі Газа.

Зокрема, під час обговорення було озвучено думку, що для підписання Угоди Україна повинна виконати конкретні умови. Представники одних країн висловлювалися за те, щоб умови були жорсткими, інші - менш жорсткими.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.