Народний депутат Юрій Кармазін розпочав голодування у парламенті

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.12.2012 11:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19206

Відомий правник нардеп Кармазін голодує на знак протесту проти беззаконня, яке чинить керівництво парламенту.

"Юрій Кармазін оголосив голодування в кулуарах парламенту. Щойно передзвонив його помічник." - повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook нардеп Віктор Уколов.

За словами Уколова його колега голодує на знак протесту проти порушення чинного законодавства. "Вчора Кармазін спробував зареєстрвувати проект Постанови про неможливість прийняття бюджету на 2013 рік. Однак в секторі реєстрації йому немотивовано відмовили." - повідомив Уколов.

"Нагадаю, що до 14:00 Юрій Кармазін був діючим народним депутатом... Вчинок нагадує, звичайно ж атаку Дон Кіхота на вітряки, але, як на мене, вартий поваги." - пише Уколов.

Між тим, у чинному законодавстві чітко прописана процедура неперервності влади. Народний депутат має всі повноваження до початку першого пленарного засідання новообраного складу парламенту. Отже і вчора і сьогодні і завтра тобто до початку першого засідання першої сесії Верховної Ради сьомого скликання всі нардепи шостого скликання мають виконувати свої обов’язки у повному обсязі, включаючи право скликання позачергової сесії, якщо така потреба виникне. А за перешкоджання виконанню цих функцій - має наступати відповідальність, в тому числі й кримінальна, посадових осіб, які вчиняють правопорушення.

Як повідомлялося раніше, вчора тушкований парламент, під час розгляду проекту бюджету, встановив декілька "рекордів". Зокрема, сама проуцедура тривала менше 30 хвилин і без тексту самого законопроекту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.