Традиції СРСР. Росія не видаватиме віз “порушникам прав людини” зі США

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.12.2012 12:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19207

Росія відмовлятиме у візах американським чиновникам, які «порушують права людини».

Про це міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров повідомив держсекретарю США Гілларі Клінтон під час зустрічі у столиці Ірландії Дубліні 6 грудня.

Така реакція є відповіддю на рішення Сенату США схвалити "акт Магнітського" – законопроект, що передбачає санкції проти російських посадовців, причетних до смерті за ґратами російського антикорупційного юриста Сєргєя Магнітського та інших порушень прав людини.

Москва раніше заявляла про імовірні кроки у відповідь у разі схвалення «акту Магнітського», але не конкретизувала, про які саме дії йдеться.

Як повідомлялось, раніше МЗС Росії назвало "спектаклем у театрі абсурду" рішення Сенату у США схвалити запровадження візових і фінансових санкцій проти російських посадовців, яких вважають причетними до смерті російського юриста Сєргєя Магнітського.

Зовнішньополітичне відомство Росії також заявило, що схвалений Сенатом закон дуже негативно відобразиться на перспективах двосторонньої співпраці, і відповідальність за це ляже на США.

У заяві зауважується, за таким "упередженим до безглуздя підходом" Конгресу США можна побачити "лише мстиве бажання поквитатися за принципову, послідовну лінію Росії у світових справах за неухильне дотримання міжнародного права".

Як повідомлялося раніше, 6 грудня Сенат Сполучених Штатів ухвалив так званий "закон Магнітського" та скасував поправки Джексона-Веніка.

Як відомо, "правозахисна" частина документа названа на честь померлого в московському СІЗО в листопаді 2009 року юриста Сєргєя Магнітського, який працював з інвестфондом Hermitage Capital Management і був звинувачений в ухиленні від сплати податків з організації.

Його смерть викликала великий суспільний резонанс, зокрема на Заході.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.