Миколаєвський терорист мріяв про невеликі гроші

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 15.01.2007 15:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1921

Працівники УБОЗ УМВС України в Миколаївській області спільно з колегами з карного розшуку та обласного СБУ затримали підозрюваного у підготовці та скоєнні терористичного акту – вибуху біля готелю "Корал", який стався торік.

Як повідомила речник УБОЗ Олена Мельник, 26-річний місцевий мешканець С. (екс-співробітник митниці) був взятий бійцями спецпідрозділу швидкого реагування "Сокіл" без стрілянини. Центральний районний суд Миколаєва вже санкціонував арешт затриманого, який визнає свою провину.

Під час обшуку у оселі зловмисника вилучено нітрогліцерин, каністри з азотною кислотою, сумішшю селітри та алюмінієвої пудри та інші компоненти саморобних вибухових пристроїв, а також пістолет "Шмайсер". Наразі С. звинувачується за 2 ст. КК України – "незаконне зберігання зброї та вибухових речовин" та "здирництво".

27 листопада 2006 р. о 5:30 у Миколаєві поблизу приватного готелю "Корал" вибухнув саморобний пристрій - без жертв та суттєвих руйнувань обійшлося дивом. На місці злочину правоохоронці виявили дискету з вимогою до власника готелю передати $5 тис. Затриманий С. свого часу працював в цьому готелі охоронцем.

Від “Аратти”: одначе, дивна “дрібничка” проскочила у міліцейському повідомленні. Зокрема, сумма $5 тис. за вибух у великому готелі. Щось надто демпінгові “розцінки” у затриманого терориста. Тим більше - Миколаєв велике портове місто, де напевно відома світова коньюнктура цін на ринках терористичних “послуг”. Не ме менш дивним є й те, що розслідуванням теракту займалася міліція, в той час, як за діючим УПК - це підслідність СБУ. Погодьтеся, справжні дива відбуваються на території, де владна більшість належить партії “Регіонів”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.