Хроніки “покращення”. У Кєві може подорожчати проїзд у метро

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 10.12.2012 10:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19215

У Києві об’єктивно назріло підвищення вартості проїзду в метро.

Про це в інтерв’ю газеті «Сегодня» заявив голова КМДА Олександр Попов.

Так, відповідаючи на питання, чи може зрости плата за проїзд у метро, Попов сказав: «Відповім на це питання в лютому. Будемо заслуховувати та затверджувати фінансовий план метрополітену. На сьогодні підвищення вартості проїзду об’єктивно назріло. Але чи зможемо ми протриматися ще рік - скажу, коли побачу цифри».

При цьому він спростував чутки про те, що проїзд в метро може подорожчати через будівництво гілки на Троєщину.

«Оплата проїзду в метро і будівництво - взагалі не пов’язані між собою. Будівництво метро в столиці ведеться на 95% за кошти держави. Так було завжди», - зазначив він.

«Що стосується вартості проїзду, то проблем ця назріла давно. Тому що коли зупиняється поїзд або ескалатор - це не подобається нікому. Але у нас 19 ескалаторів працюють з 60-го року. Їх потрібно міняти. Але звідки взяти гроші? Метрополітену потрібно проводити роботу з киянами і пояснювати ситуацію», - заявив Попов.

Він також розповів, що станцію метро «Львівську браму» «почнуть будувати в наступному році». «Технологічно зможемо зробити її за два роки - там складні грунти, багато підземних вод, тому грунт доведеться заморожувати. А з виходами на поверхню - розберемося. Домовимося, а тим, хто не захоче – пояснимо», - заявив Попов.

Відповідаючи на питання про можливість будівництваметро на Виноградар, Попов сказав: «Це продовження гілки метро, ​​там потрібно побудувати три станції. Вони можуть бути готові вже в 2016 році. Проблема в тому, що тут потрібно побудувати депо, а це 1 млрд грн. Без нього це було б набагато швидше».

«Зараз для нас пріоритет - Троєщина. В наступному році ми вже опустимо прохідницькі щити на Подолі. Спочатку побудуємо п’ять станцій, а всього їх буде 12. Завдяки приватно-державному партнерству реалізуємо проект за 4 роки», - зауважив Попов.

«Також до 2015 року побудуємо станцію на Ново Біличах, таким чином будемо забирати великий потік людей, які в’їжджають в місто», - додав він.

Нагадаємо, у жовтні цього року була відкрита станція метро «Іподром». Планується також будівництво станції метро «Теремки».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.