У цьому році прогнозується сплеск цільових атак. Хакерів

Автор/джерело -  © Ліга



Дата публiкацiї - 15.01.2007 17:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1922

“PandaLabs”, антивірусна лабораторія компанії “Panda Software”, визначила головні Інтернет-погрози в 2007 році.

На думку фахівців лабораторії, основною проблемою як для користувачів, так і для компаній, що забезпечують безпеку, будуть цільові атаки, орієнтовані на поразку конкретних об'єктів.

Як повідомила прес-служба "Panda Software", уразливості в системному програмному забезпеченні і онлайнове шахрайство, особливо фішинг ("phishing" - засіб обману Інтернет-користувачів з метою отримання від них конфіденційної інформації), гратимуть провідну роль. Очевидно, спільним знаменником для всіх цих атак знову буде фінансовий прибуток.

"У 2007 році ми швидше за все побачимо, що кібер-преступники ще більш удосконалять свої методи. Наприклад, покращають дизайн і програмування методів фішинга, щоб протистояти поліпшенням у відповідних системах безпеки", - відзначив Луіс Корронс, директор "PandaLabs".

Компанія також прогнозує розвиток методів соціальної інженерії, особливо по відношенню до спаму, беручи до уваги, що в останні місяці 2006 року поштова розсилка широко використовувалася для підйому котирувань цінних паперів, і навіть для дії на результати вибору.

"Багато злочинців вже намітили конкретні цілі, такі, як користувачі конкретних онлайнових банків або служб. Потім вони створять орієнтований на конкретну мету шкідливий код, який розповсюджуватиметься тільки серед деяких вибраних користувачів. Мета - просочитися, не привертаючи уваги компаній, що забезпечують безпеку, щоб не можна було створити протиотрути", - вважає Л.Корронс.

Нагадаємо, в трійку найбільш поширених в 2006 році шкідливих кодів входять троянські віруси, боти і "бекдор-трояни".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.