КМДА попереджує киян про чергове “покращення”

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 10.12.2012 12:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19220

Мешканці столиці, можливо, платитимуть більше за воду та опалення з другого півріччя. Причиною цього стала різниця тарифів, яку “забули” закласти в бюджет 2013 року.

Про це в інтерв’ю "Сегодня" сказав голова КМДА Олександр Попов.

"На жаль, ми бюджету на 2013 рік до голосування не бачили, він приймався таємно. Якщо там є гроші на різницю в тарифах, які закладаються у витратну частину НАК "Нафтогазу", наприклад, або міністерств і відомств, які забезпечують стабільну роботу енергетичного комплексу та водоканалу - тоді тарифи підніматися не будуть. Але я в цьому сумніваюся. У цьому році, щоб стримати тарифи, Києву потрібно було отримати 5 млрд грн. І ми їх отримали. Зараз регулюванням тарифів займається НКРЕ. Питання по наступному року з нами ще не обговорювалось. Але воно обов’язково виникне. І, можливо, зміни в тарифній політиці відбудуться, тому що з кожним роком різниця в тарифах збільшується, і держбюджету забезпечити таку дотацію складно ", - говорить Попов.

Чиновник припускає, що подорожчання може відбутися не раніше другого півріччя.

"Що стосується Київводоканалу, то він дійсно має один з найнижчих тарифів в країні. Туди потрібно вкладати мільярди. Провали машин під асфальт, прориви трубопроводів - цьому підтвердження. Ми б хотіли залучити сюди серйозні інвестиції, але для цього водоканал не повинен бути збитковим. Тому тарифи на воду теж можуть змінитися. Що стосується квартплати, то це наше муніципальне питання, і ці тарифи піднімати не будемо. Ми приймемо рішення, які дозволять ЖЕКам отримувати доходи, наприклад, від оренди приміщень. Це компенсує бракуючі кошти ", - резюмував Попов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.