LNG- термінал будуть будувати корейці?

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 10.12.2012 12:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19221

Міністерство енергетики та вугільної промисловості обговорює участь південнокорейської державної енергетичної компанії KOGAS Co в реалізації проекту українського LNG-термінала і постачання скрапленого газу.

Як повідомляє Міненерго, це питання обговорювалося в ході зустрічі глави відомства Юрія Бойка з Виконавчим віце-президентом південнокорейської корпорації Korea Gas Corporation (KOGAS) Шин Х’юкіном.

Зокрема, йшлося про співпрацю України і Південної Кореї в газовій сфері та можливу участь компанії KOGAS в будівництві LNG-термінала.

Довідка: KOGAS Co - державна енергетична компанія, монополіст з транспортування, збереження і дистрибуції природного газу в Південній Кореї.

Компанія управляє декількома терміналами скрапленого газу та приблизно 3 тис. км газопроводів, виступає як інвестор та генпідрядник в низці міжнародних проектів з будівництва LNG - терміналів, газопроводів та іншої інфраструктури на території США, Австралії, Іраку, Мозамбіку, Мексики та ін.

Передбачається, що LNG-термінал буде розміщений біля морпорту «Південний» в Одеській області, його введення в експлуатацію заплановано на 2016 рік. Частка держави в цьому проекті становитиме 25%. При цьому вартість будівництва становитиме 856 млн євро.

Як повідомлялялося раніше, 26 листопада глава Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів повідомив про те, що досягнута угода між держпідприємством «LNG-термінал» та іспанською Enagas SA, дочірньою компанією Gas Natural Fenosa, про створення консорціуму з будівництва терміналу для прийому скрапленого газу.

Проте пізніше Gas Natural Fenosa повідомила ЗМІ, що «не підписувала жодних договорів з інвестицій у LNG-проект в Україні, а також не очолює ніяких консорціумів щодо розвитку термінала».

Звіт та висновки Комісії з вивчення обставин підписання угоди щодо LNG-термінала буде заслухано на засіданні Кабміну 10 грудня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.