Підготовча група нового парламенту розділила керівні портфелі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.12.2012 12:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19226

Робоча група з підготовки засідання Верховної Ради VII скликання затвердила кількісний склад комітетів парламенту.

Нардепам буде запропоновано створити 27 комітетів та одну спеціальну контрольну комісію з питань приватизації.

Відповідне рішення підтримало 16 членів робочої групи, що формують провладну більшість. Проти проголосувало 9 опозиціонерів.

Ухваленню рішення передувала тривала дискусія про доцільність розділення існуючого в VIскликанні комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики на два комітети (І - фінансів і банківської діяльності, ІІ – з питань податкової і митної політки), що таким чином на один збільшило кількість комітетів наступного скликання.

Представники опозиції виступали проти такого рішення. На їхню думку поділ комітету на два не має сенсу, а лише призведе до додаткових організаційних витрат.

Також перед голосуванням депутати посварилися через визначення, хто буде затверджувати перших заступників та секретарів комітетів.

Представники Партії регіонів та опозиції заявили, що це лежить в компетенції Верховної Ради. Натомість комуніст Адам Мартинюк зазначив, що це питання не можна вирішити без подання голови комітету про свого заступника та секретаря.

Нагадаємо, перше засідання VII скликання відбудеться 12 грудня.

Раніше один з учасників переговорів робочої групи з організації роботи новообраної Ради розповів, щоб задовольнити побажання представників різних партій, число парламентських комітетів планується збільшити з 26 мінімум до 30.

В опозиції виступали проти збільшення кількості комітетів Ради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.