Від нафти до карамельок. У Білорусі.

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 15.01.2007 17:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1923

Білорусь розпочала антидемпінгове розслідування відносно української карамелі. Про це повідомив голова асоціації “Укркондитер” Станіслав Мироненко.

“Білорусь попередила нас про початок антидемпінгового розслідування щодо поставок української карамелі”, - повідомив Мироненко.

Він пояснив, що таким чином Білорусь захищає свого виробника, якого “потіснили” українські експортери карамелі.

Мироненко зазначив, що у разі введення обмежень, ввізних мит на поставки української карамелі на територію Білорусі, це не позначиться негативно на вітчизняних виробниках. Він пояснив, що до Білорусі Україна поставляє не більш як 5% продукції, тоді як до Російської Федерації експортувалося близько 50% від обсягів усього внутрішнього виробництва. “Наші виробники це витримають”, - висловив сподівання Мироненко.

Як повідомлялося, в 2006 році РФ ввела 20% ввізне мито на українську карамель, що негативно вплинуло на українських кондитерів, змусивши їх відмовитися від експортних поставок до РФ.

За даними асоціації “Укркондитер”, у 2005 році в Україні було вироблено 998,7 тис. тонн кондитерських виробів, що на 6,3% від показників 2004 року.

Ринок кондитерської продукції в Україні характеризується середньою концентрацією – на частку 9 провідних виробників припадає близько 70% виробленої продукції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.