Столицю завалило мокрим снігом: КМДА оголосила стан надзвичайної ситуації

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.12.2012 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19231

Через створення потенційної загрози об’єктам економіки та життєдіяльності міста внаслідок впливу сильних снігопадів ситуація у Києві визначена як «Надзвичайна ситуація природного характеру».

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав голова КМДА Олександр Попов.

«Ця ситуація визнана міською владою як надзвичайний стан. Уже з сьогоднішнього дня допомагати місту починають Міністерство оборони, МНС, МВС. Ми будемо просити Міністерство освіти, науки, молоді та спорту, студентство прибирати біля своїх територій, бізнес, який має свої торгові й офісні об’єкти, прибирати біля них», – зазначив Попов.

У Києві через негоду сьогодні впали вже близько 30 дерев, постраждали двоє осіб.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства надзвичайних ситуацій України.

«Загалом протягом 11 грудня у Києві впало на дорогу, на автобуси, електроопори та автодороги близько 30 дерев. Протягом доби внаслідок падіння дерев постраждали 2 людини», - йдеться в повідомленні.

Останній випадок у столиці стався приблизно о 12.20 на кінцевій автобуса №69 на вул. Еспланадна, 20. Тополя впала на пасажирський автобус. На щастя, автобус стояв на кінцевій зупинці, тому пасажирів в салоні автобуса не було. Постраждалих немає. Внаслідок падіння дерева сильно пошкоджені автобус та 2 сусідні легковика – Volkswagen та Honda.

Через рясний снігопад, що триває з вечора понеділка, на дорогах столиці України практично зупинився рух автотранспорту. Температура повітря в столиці коливається біля позначки 0 º С. Водночас Укргідрометцентр прогнозує складні погодні умови і на середу, 12 грудня. Так, за прогнозами синоптиків, у Києві очікується сніг, вдень місцями сильний, хуртовини, на дорогах ожеледиця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.