ГПУ не відмовляється від наміру арештувати Авакова

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.12.2012 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19233

Генеральний прокурор Віктор Пшонка не виключає в майбутньому внесення до Верховної Ради подання щодо позбавлення Арсена Авакова депутатської недоторканості для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це він заявив сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів під час церемонії відкриття нової будівлі прокуратури міста Ірпінь Київської області.

«Сьогодні, згідно з чинним законодавством в Україні, в зв’язку з тим, що Аваков став народним депутатом, він недоторкана особа. Тому все буде вирішуватися згідно з чинним законодавством. Триває розслідування кримінальної справи, і якщо слідчі і прокурори підтримають це питання, щоб було подання до Верховної Ради для надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, отже, таке подання буде направлене до Верховної Ради. Але все залежатиме від розслідування кримінальної справи. Як буде надалі - подивимося», - сказав Пшонка, додавши, що це питання вивчається.

Як повідомлялося раніше, сьогодні екс-губернатор Харківщини Арсен Аваков прилетів до України. Досі Аваков перебував в Італії.

Прокуратура Харківської області повідомила, що підстави для затримання Авакова на даний момент відсутні.

Як відомо, у січні прокуратура Харківської області порушила справу проти Авакова за підозрою в причетності до незаконного відчуження в 2009 році 55 га землі посадовими особами Харківської обладміністрації та Головного управління Державного комітету земельних ресурсів у області.

На парламентських виборах він пройшов у Раду списком ВО "Батьківщина" (№24).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.