У ЄС заявляють про готовність до підписання асоціації з Україною

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.12.2012 16:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19235

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Катрін Аштон заявила про готовність Брюсселя провести засідання Ради Україна – ЄС у Люксембурзі влітку 2013 року.

Як повідомила прес-служба українського уряду, про це Аштон сказала в телефонній розмові з виконувачем обов’язків прем’єр-міністра України Миколою Азаровим.

Вона також переконана у підписанні угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» в листопаді 2013 року, зазначено в повідомленні.

Верховний представник ЄС із закордонних справ поінформувала главу українського уряду про висновки Ради ЄС у закордонних справах щодо України. Вона наголосила, що Європейський Союз щиро бажає Україні прогресу на шляху реформ, модернізації економіки та демократичних перетворень, а також у реалізації європейського вибору.

Аштон висловила упевненість, що Україна успішно виконає погоджений з ЄС порядок денний асоціації та забезпечить реформування виборчого законодавства, судової системи, конституційні перетворення. Зокрема, представник ЄС позитивно оцінила висловлені зобов’язання України вдосконалити виборчу систему відповідно до рекомендацій представників ЄС. Також Євросоюз готовий надати Україні допомогу в реформуванні судової системи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.