Серіал “Спікеріада”. Долю Рибака вирішать самовисуванці

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.12.2012 18:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19236

Фракції новообраного парламенту визначаються з приводу кандидатури на посаду спікера парламенту Володимира Рибака, якого висунула Партія регіонів.

Зокрема, заступник голови партії Батьківщина Сергій Соболєв заявив, що опозиція не голосуватиме за призначення Рибака спікером Верховної Ради.

"Нам пропонують голосувати за "золоту рибку" на посаду спікера. Якби нам запропонували від Партії регіонів проголосувати за спікера Януковича, щоб тільки змістити його з посади Президента, ми б це зробили, але опозиція не буде однозначно голосувати за Рибака", - зазначив він.

Причому Соболєв додав, що сьогодні о 18:00 відбудеться засідання фракції, де також буде обговорюватися питання щодо кандидатур опозиції: "Зрозуміло, що у нас є своя кандидатура на посаду віце-спікера. Зрозуміло, що ми будемо узгоджувати її як з УДАРом, так і зі Свободою", - додав він.

Водночас лідер Компартії Петро Симоненко заявив, що комуністи поки що не визначилися, чи голосуватимуть за призначення Рибака на посаду спікера Верховної Ради. "Ми ще не визначилися, ми будемо обговорювати це питання", - зазначив він.

Симоненко наголосив, що КПУ буде пропонувати свого кандидата на посаду віце-спікера: "Ми довели те, що наш представник Адам Мартинюк на посаді віце-спіскера може забезпечити ефективну роботу парламенту, тому ми будемо пропонувати свого кандидата".

На уточнююче питання, чи буде це Мартинюк, який неодноразово працював віце-спікером, Симоненко відповів: "Ми будемо обговорювати це питання. У нас кілька кандидатур".

У свою чергу народний депутат від партії УДАР Ірина Геращенко у своєму Facebook заявила, що суспільству пропонують світоглядну геронтократію.

"Азаров, Рибак. Геронтократія по-українськи. Маю на увазі не вік (з повагою ставлюся до віку, вважаю, що серед 60-80-літніх чимало дуже освічених і сучасних людей. Наприклад, Ліна Костенко, Іван Дзюба). Але суспільству пропонують світоглядну геронтократію. Януковичу світоглядно теж уже 100 років...", - написала Геращенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.