Новий парламент розпочав роботу зі штовханини

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 12.12.2012 10:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19239

Перед початком засідання сталася штовханина біля одного з входів до сесійної зали, куди намагався зайти обраний за списком об’єднаної опозиції депутат Олександр Табалов, котрий, як відомо, не написав заяву про вступ до фракції «Батьківщина».

Коли він намагався зайти до сесійної зали, опозиціонери, насамперед з числа представників ВО «Свобода», а також кілька бютівців заблокували його на вході з криками «Тушка, здай мандат!», «Сходи до виборців!».

Внаслідок цього на виході із зали виникла невелика бійка, однак, схоже, що Табалову зрештою вдалося зайти до сесійної зали.

На урочистому засіданні, яке о 10:00 відкрив спікер парламенту VI скликання Володимир Литвин, депутати приймуть присягу на вірність українському народові, а потім особисто підпишуть текст присяги. Після цього вони отримають картки для голосування і постійні посвідчення народних депутатів.

О 12:00 розпочнеться перше засідання першої сесії парламенту нового скликання. Зокрема, планується сформувати тимчасову президію ВР, який буде координувати роботу парламенту до обрання голови Верховної Ради і його заступників.

За попередніми даними, до складу тимчасової президії увійдуть голова підготовчої групи з організації роботи ВР Володимир Литвин, від Партії регіонів Олександр Єфремов, від “Батьківщини” Андрій Кожем’якін, від КПУ – Петро Симоненко, від УДАРу – Віталій Ковальчук і від "Свободи" - Руслан Кошулинський.

Після цього передбачається прийняти рішення про призначення Миколи Азарова прем’єр-міністром. Потім депутати планують перейти до розгляду питання про формування фракцій і комітетів.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович звернеться до новообраним народним депутатам через відеозвернення, яке було записане перед відльотом глави держави до Індії, де він перебуває з державним візитом.

За підсумками виборів до Верховної Ради, які відбулися 28 жовтня, до парламенту за списками політичних партій пройшли 225 народних депутатів від Партії регіонів, партії “Батьківщина”, партії УДАР, Комуністичної партії України та партії “Свобода”, а також 220 народних депутатів, обраних в мажоритарних округах.

Біля будинку парламенту зосереджено велика кількість міліцейського спецназу. Зокрема, співробітники міліції посилили охорону по периметру огорожі парламенту.

З правого боку перед огорожею біля центрального входу будівлі Ради за правопорядком стежать близько 10 міліціонерів.

Крім цього, за огорожею з правого боку від центрального входу стоять 4 автобуси із затемненими вікнами, біля яких стоять співробітники міліції.

Ще три автобуси стоять з тильної сторони будівлі парламенту, на території Маріїнського парку. Разом з тим, усередині будівлі охоронний режим істотно не посилений.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.