У США прокоментували ситуацію щодо візи Кузьміна

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 12.12.2012 16:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19249

Сполучені Штати Америки підтвердили, що анулювали в’їзну візу першого заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна.

Як заявила вчора на брифінгу у Вашингтоні речниця Державного департаменту США Вікторія Нуланд, візу саме скасували, а не відмовили у її видачі.

За її словами, США не коментують подібних питань, але після того, як сам Кузьмін повідомив про це, то можуть підтвердити інформацію.

Нуланд також заявила, що США не мають «чорного списку» українських урядовців, а кожен претендент на візу має відповідати вимогам американського законодавства. Вона додала, що візові санкції стосовно представників України можливі, але зараз не розглядаються.

Коментуючи відносини з Україною, Нуланд наголосила, що США за допомогою дипломатичного впливу намагаються змінити курс українського керівництва, а саме «зупинити політичні переслідування, відпустити колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко і краще захищати демократичну репутацію України».

У понеділок Генпрокуратура оприлюднила на своєму сайті листа Рената Кузьміна до Президента США Барака Обами про те, що у жовтні посол Сполучених Штатів в Україні повідомив його про анулювання багаторазової п’ятирічної візи до США. При цьому Кузьмін заявив, що причини цього йому не пояснили. Того ж дня посол США у Києві Джон Теффт запевнив, що Кузьмін знає цю причину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.