Росія погодилася обговорити пропозиції щодо тристороннього консорціуму з управлінння ГТС України

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.12.2012 10:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19271

Європейська комісія (ЄК) запропонувала своє посередництво у тристоронньому обговоренні питання модернізації газотранспортної системи (ГТС) України.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак в п’ятницю на прес-конференції в Москві.

"Це питання було на порядку. Ми обговорювали з комісаром Еттінгером. Європейська комісія пропонує свої послуги в тристоронньому обговоренні питання модернізації ГТС України", - зазначив він.

При цьому Новак нагадав, що в 2002 році на рівні керівництва країн була досягнута домовленість щодо управління ГТС України, однак робота цього консорціуму досі так і не почалася, адже Україна це питання не ініціювала.

На думку російського чиновника, з цієї причини сьогодні статус взаємин з реалізації інфраструктурних проектів в Україні такий, що функціонує лише контракт на постачання газу.

"Питання необхідності модернізації ГТС України російська сторона готова розглянути в тому випадку, якщо з боку українських партнерів такі пропозиції будуть передані Росії", - наголосив Новак.

Раніше глава української держави Віктор Янукович заявив, що високі ціни на газ призведуть до того, що Росія втратить український ринок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.