Держдепартамент США вважає поверхневим звіт американських юристів щодо справи Тимошенко

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 14.12.2012 12:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19274

Речник Деждепартаменту США Вікторія Нуланд висловила занепокоєння доповіддю американської фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, юристи якої не знайшли політичних мотивів у судовому процесі над екс-прем’єром Юлією Тимошенко.

Про це вона зазначила під час брифінгу в четвер у США.

«Нас непокоїть, що адвокати Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, очевидно, й не збиралися знайти політичні мотиви, якщо вони обмежилися розглядом лише паперових протоколів судових засідань і не звертали уваги на ширший політичний контекст, в якому відбувався судовий процес. У звіті також не враховується вибірковий характер судових процесів проти Тимошенко і колишніх членів її уряду», - сказала вона.

За словами Нуланд, дослідження Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom «було неповним і не відображає точної картини».

При цьому вона також зауважила, що позиція адміністрації США щодо вибіркового переслідування в Україні залишається незмінною.

Нагадаємо, вчора Мін’юст оприлюднив звіт міжнародної юридичної компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP, яка проводила правове дослідження справи екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

У документі йдеться, що екс-прем’єр не надала суду докази політичної мотивації її справи, натомість намагалася «перешкодити судовому процесу».

Україна буде використовувати дані цього звіту в Європейському суді з прав людини у справі Тимошенко.

Державний департамент США раніше неодноразово висловлював стурбованість справою Тимошенко, наполягаючи на її звільненні. У вересні, зокрема, комітет з міжнародних відносин Сенату США ухвалив резолюцію, у якій закликав звільнити Тимошенко. Водночас цей документ пропонує заборонити в’їзд до США представникам української влади, причетним до кримінального переслідування Тимошенко та інших опозиційних політиків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.