Кузьмін знайшов крайнього у порушеннях у справі Тимошенко - старий КПК

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 14.12.2012 16:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19279

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін визнав, що у справі щодо зловживання посадою колишнього прем’єра Юлії Тимошенко могли бути порушення міжнародних норм судочинства.

Однак, наголосив він, причиною цього є лише недосконалість старого Кримінально-процесуального кодексу, і аж ніяк не політичне переслідування Тимошенко.

«Якщо й були якісь порушення європейського законодавства щодо Юлії Тимошенко, то це є провиною не прокурорів, суддів чи адвокатів. Це спадок радянської кримінально-правової системи і – старий, недосконалий Кримінально-процесуальний кодекс. Фірма «Скадден», яка робила аудит (справи Тимошенко на прохання Мін’юсту України), не могла прийти до інших висновків. Я добре знаю цю справу. Якщо вже американські юристи дійшли такого висновку, я можу з ним погодитися,» – резюмував Кузьмін.

Як повідомлялося раніше, вчора Мін’юст оприлюднив звіт міжнародної юридичної компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP, яка на замовлення уряду проводила правове дослідження справи екс-прем’єра Юлії Тимошенко. У документі йдеться, що екс-прем’єр не надала суду докази політичної мотивації її справи, натомість намагалася "перешкодити судовому процесу".

Водночас юристи визнали, що під час процесу було порушено важливі юридичні права Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.