Опозиція відповіла Азарову, за якої умови можливий діалог

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.12.2012 17:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19281

Сьогодні виступаючи на засіданні уряду прем’єр Микола Азаров повідомив, що запропонував опозиції розпочати діалог.

«Я запропонував неупереджено, конструктивно, виходячи виключно з національних інтересів, проаналізувати питання покращення умов нашого членства у Світовій організації торгівлі, ставлення до Митного союзу, співробітництва з Міжнародним валютним фондом. І знайти компроміси у цих питаннях. З однією умовою: компроміси в інтересах України. Без популізму і галасу», - цитує урядова прес-служба слова прем’єр-міністра.

В свою чергу Об’єднана опозиція заявила, що політичний діалог із представниками чинної влади неможливий до припинення репресій, звільнення лідерів опозиції та скасування прийнятих режимом антинародних та антиконституційних законів.

Про це йдеться в заяві Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у відповідь на пропозицію прем’єр-міністра Миколи Азарова сісти за стіл переговорів.

«Традицію постійного політичного діалогу, який завжди відбувався в нашій країні, перервав саме Янукович, коли лідерів опозиції було кинуто за грати», - заявили в «Батьківщині».

В опозиції підкреслили, що виступають за здорову дискусію між опонентами, яка би призводила до справжнього, а не декларативного покращення життя українців.

«Але для початку такого діалогу владі треба зробити кілька простих кроків: припинити політичні репресії, звільнити лідерів опозиції з-за ґрат, скасувати антинародні закони, ухвалені владою в обхід Конституції і здорового глузду», - йдеться в заяві.

«Після виконання цих умов ми готові до переговорів, адже ми маємо реальний план виходу України з глибокої кризи», - наголосили в Об’єднаній опозиції.

«Поки що пропозиція сісти за стіл переговорів виглядає як безпорадність: режим Януковича власними руками завів країну у прірву міжнародної ізоляції та економічної відсталості, а відповідальність за це влада пропонує взяти опозиції», - підкреслено в заяві.

Щодо конкретних пропозицій Азарова (умови членства України в СОТ, ставлення до Митного союзу, співпраця з МВФ) у опозиції зазначили таке: «Ми категорично проти вступу України до Митного союзу. Ми вважаємо, що шлях України тільки один – до Європейського союзу. Країні потрібен План змін, і задля цих змін потрібне відновлення співпраці з МВФ, а не програма «покращення», якої за два з половиною роки Вашого прем’єрства країна так і не побачила».

«Що стосується «покращення співробітництва України із Світовою організацією торгівлі, то тут відповідь одна: Україна як член СОТ повинна використати всі засоби і методи для виправданого захисту своїх національних інтересів, у першу чергу з нашими російськими партнерами. А не поводити себе як «слон в посудній лавці», демонструючи некомпетентність у перемовинах із своїми зовнішньоекономічними партнерами в рамках СОТ», - зазначається в заяві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.