Стабільність досягнуто. Столичні профспілки попереджують про масові акції протесту

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.12.2012 12:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19291

Представники профспілок Києва погрожують влаштувати масові акції протесту із вимогою забезпечити достатнє фінансування столичних бюджетників у 2013 році.

«Якщо ті, хто відповідає за державну бюджетну політику, відмовляться від внесення необхідних Києву змін, ми залишаємо за собою право висловити це у масових акціях протесту!» - заявив глава Київської міської ради профспілок Валентин Мельник під час зустрічі керівників КМДА зі столичними вчителями, лікарями та соціальними працівниками, пише газета «Коммерсант-Украина».

У свою чергу голова профспілки працівників освіти і науки Олександр Яцунь запропонував внести в резолюцію зустрічі звернення до президента Віктора Януковича з проханням накласти вето на закон про держбюджет.

«Ми також звертаємося до депутатів Київради з вимогою не приймати бюджет Києва до тих пір, поки столиці не нададуть адекватне фінансування», - заявив він.

За даними джерела газети в КМДА, 20 грудня Київрада готова підтримати прохання про відхилення запропонованого варіанту бюджету.

Під час цієї зустрічі, яка пройшла 14 грудня, глава КМДА Олександр Попов наголосив, що цього року парламент проголосував за рекордне зменшення фінансування міського бюджету (на 8,2 млрд грн), через що в 2013 році міська казна матиме прихований дефіцит у розмірі 4 млрд грн.

«На питання, чи зможемо ми забезпечити нормальну життєдіяльність міста в 2013 році, я, як глава КМДА, відверто і чесно відповім: не зможемо!» - заявив Попов.

У свою чергу відповідальний за формування столичного бюджету заступник голови КМДА Руслан Крамаренко у своєму виступі заявив, що при обсязі фінансування зарплат у розмірі 7,17 млрд грн їх не тільки не можна буде збільшити, але навіть доведеться зменшувати.

«Нам не вистачає близько 1 млрд грн для фонду стимулювання, тобто виплат муніципальних надбавок. Вільних ресурсів у нас немає», - заявив Крамаренко.

Як відомо, 20-відсоткову муніципальну надбавку до зарплати отримують в столиці соціальні працівники, вчителі і співробітники культурних установ.

Як повідомлялося раніше, після прийняття Радою державного бюджету на 2013 рік Попов заявив, що цей документ "позбавляє Київ можливості не тільки розвиватися, але й функціонувати, а запланований прихований дефіцит бюджету виключає регулярність виплати зарплат працівникам бюджетної сфери".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.