“Нафтогаз” взяв курс на поступове руйнування російської монополії на українському ринку

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.12.2012 13:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19293

НАК “Нафтогаз України” пропонує промисловим виробникам домовлятися про закупівлю газу у альтернативних трейдерів, які працюють на європейському ринку, російському ринку, в інших країнах.

Про це повідомив голова правління української монополії Євген Бакулін.

"Сьогодні ми звертаємося до вас (промвиробників) з пропозицією разом з нами взяти участь у вирішенні питання щодо заведення трейдерів на український ринок газу. Ми всі в цьому зацікавлені", - заявив Бакулін сьогодні, 17 грудня, в Києві.

Голова правління Нафтогазу зазначив, що компанія залишається гарантованим постачальником газу, в тому числі для промисловості, і забезпечить балансування ринку. У той же час держхолдинг має намір поступово передати сферу поставок газу для промисловості альтернативним трейдерам.

"За собою ми залишаємо населення, яке споживає газ власного видобутку, та теплокомуненерго, оскільки там йдуть державні дотації і на першому етапі ми не можемо допустити неконтрольованих коливань цін для ТКЕ. Що стосується промисловості, ми впевнені, що ті поставки, які будуть, дозволять знизити ціни на українському ринку", - окреслив він плани держмонополіста.

Бакулін зазначив, що при ціні закуповуваного у Газпрому газу в $430 за тисячу кубометрів Нафтогаз імпортує паливо RWE за значно меншою ціною - $ 380-390.

Чиновник додав, що лібералізація ринку вплине й на перегляд умов контракту Нафтогазу з російським газовим монополістом.

"Нафтогаз розраховує, що якщо вам це вдасться, то і ми в кінцевому підсумку зможемо знизити ціну за своїм контрактом", - переконаний він.

Як повідомлялося раніше, директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин заявив, що Україна не може бути повноцінно незалежною державою при газовій залежності від Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.