Опозиція попереджає Януковича, що крок у Митний союз зустріне адекватну відповідь

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.12.2012 16:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19297

Президент Віктор Янукович може призвести з Росії дворазове зниження ціни на газ.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Є інформація про те, що Президент Янукович привезе з Росії знижену ціну на газ ... За нашими даними, мова йде про двократне зниження ціни на газ", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що в такому випадку опозиція вимагатиме пропорційного зниження тарифів на газ для населення.

Він також додав: "Ми не приймаємо ніяких знижок ціни на газ в обмін на продаж країни. І тому ми чекаємо інформації про те, що завтра підпише Янукович, в якій формі, який там буде текст, і в залежності від цього опозиція буде приймати рішення, як далі діяти".

До цього Яценюк також заявив про те, що у Президента Януковича немає повноважень на підписання будь-яких документів щодо вступу України в Митний союз.

"Президент Янукович не має жодних повноважень на підписання будь-яких документів про вступ України до Митного союзу, оскільки це прямо суперечить закону України про засади внутрішньої і зовнішньої політики, який визначає єдиний курс - курс європейської інтеграції України, і там немає жодного слова про Митний союз", - заявив Яценюк.

"У тому випадку, якщо Президент хоча б подумає про підписання якогось документа про вступ до Митного союзу - це буде ще однією підставою для порушення питання про імпічмент Президента", - додав він.

"Якщо Президент Янукович підпише документ про вступ України до Митного союзу, реакція опозиції буде найжорсткішою", - пообіцяв Яценюк.

Нагадаємо, 10 грудня "Коммерсант-Украина" з посиланням на власні джерела повідомив, що Янукович 17-18 грудня відвідає Москву, де одним з головних питань порядку денного переговорів стане можливість участі України в східному інтеграційному процесі.

Нафтогаз у четвертому кварталі цього року імпортував російський газ за ціною $430 за тисячу кубометрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.