Янукович з Путіним підпишуть «детонатор» Майдану?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 18.12.2012 10:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19300

У Москві Президент Віктор Янукович і Президент Росії Владімір Путін проведуть переговори у форматі «тет-а-тет», після чого відбудеться церемонія підписання двосторонніх документів.

Про це йдеться в програмі робочого візиту Президента.

Програмою передбачено прибуття Януковича до міжнародного аеропорту "Внуково-2" українським спецлітаком "А-319" орієнтовно о 17.20 мск, після чого українська делегація вирушить до Кремля.

Далі передбачено 15 хвилин на зустріч президентів у форматі "тет-а-тет", після чого відбудеться церемонія підписання двосторонніх документів. При цьому не уточнюється, які саме документи підписуватимуть Путін з Януковичем.

Також запланована заява президентів для представників ЗМІ.

Після 19.00 мск переговори Януковича з Путіним продовжаться в розширеному складі у форматі робочого обіду.

Як повідомлялося раніше, Президент Віктор Янукович 18 грудня перебуватиме з робочим візитом у Російській Федерації. Серед запланованих для обговорення питань - вироблення "взаємоприйнятного механізму взаємодії України з Митним союзом".

Водночас урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, країнами СНД, Євразійським економічним співтовариством (ЄврАзЕС) і регіональними об’єднаннями Валерій Мунтіян очікує, що за підсумками візиту буде ухвалене політичне рішення і створена робоча група по вивченню умов приєднання України до ЄврАзЕС.

"На першому етапі інтеграції в Митний союз ми повинні стати членом Євразійського економічного співтовариства, прийнявши пакетом 10 угод, що формують ЄврАзЕС За попередніми оцінками, жодне з цих угод не вступає в конфлікт з українським законодавством. Наступний етап - вивчення договірної бази МС. За першими оцінками, з 51 угоди нас задовольняє 29. Але цю оцінку потрібно буде провести ще раз, з більш детальним аналізом інших 22 угод", - розповів Мунтіян.

Опозиція пообіцяла Януковичу найжорсткішу реакцію, якщо він здасть Україну у Митний союз


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.