Хроніки беспредєлу. У миліції кажуть, що бійку у Гостинному дворі нібито влаштували постраждалі

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.12.2012 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19315

Представник столичного МВС прокоментував бійку біля Гостинного двору у Києві, що відбулася сьогодні вночі, 19 грудня.

"Ніякого рейдерського захоплення не було. Вісім активістів зайшли до приміщення, де ПАТ Укрреставрація проводить ремонтні роботи і забарикадувалися там", - повідомив начальник прес-служби управління МВС у Києві Ігор Михалко.

За його словами, співробітники приватної охоронної фірми, яка надає послуги з охорони приміщення і майна в ньому, "спробувала вивести цих активістів". Водночас представник МВС не назвав, членами якої саме організації є ці активісти.

Крім того, Михалко додав, що співробітники міліції, прибувши на виклик одного з керівників Укрреставрації, зайшли до приміщення і перевірили документи. На даний момент ведеться службова перевірка, додав він.

Раніше активісти низки громадських організацій заявили, що сьогодні вночі, 19 грудня, у Гостинному дворі на них напала група невідомих. "О 2:45 до Гостинного двору увірвалися близько 40 невідомих у чорній формі. Виштовхали частину активістів, які перебували всередині, на вулицю", - сказано в повідомленні захисників Гостинного двору.

За словами потерпілих, міліція не вжила жодних дій щодо нападників. "Активістів заблокували. Через дві години почали завозити важку будівельну техніку. Активісти намагалися перешкодити проїхати КамАЗам, буквально - кидалися під колеса. Їх відтягнули і сильно побили", - сказано в повідомленні.

Крім того, противники реконструкції будівлі заявили, що нападники застосували сльозогінний газ і спецзасоби, які дозволені для використання лише співробітникам правоохоронних органів.

"На територію будівлі завезли два самоскиди, кран та гусеничну установку. Закрили і заблокували ворота. Було чути, як виламували двері та вікна у приміщенні, де забарикадувалися троє активістів, серед них - священик. Зв’язку з ними немає", - додали активісти.

Як повідомлялося раніше, минулого року Кабінет міністрів виключив Гостинний двір зі списку пам’яток архітектури України, що перебувають під охороною держави.

26 квітня 2012 року Київрада надала компанії Укрреставрація дозвіл для реконструкції будівлі під торгово-офісний центр із гостьовою стоянкою.

Низка громадських організацій виступила проти цього рішення і заблокувала реконструкцію будівлі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.