Візит Тарасюка до Чехії триває

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 16.01.2007 13:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1932

У рамках офіційного візиту до Чеської Республіки 16 січня ц.р. Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з Першим заступником Голови Сенату Парламенту ЧР Петром Пітгартом.

Під час бесіди співрозмовники обговорили основні питання широкого спектру двостороннього співробітництва, основну увагу приділивши стану українсько-чеської міжпарламентської співпраці, повідомляє прес-служба МЗС.

Сторони відзначили важливу роль парламентів двох країн у поглибленні двосторонніх відносин, адже вони значною мірою формують політичний клімат у суспільстві та визначають стратегічні напрями зовнішньої політики країни.

Головним робочим інструментом співробітництва на міжпарламентському рівні, за обопільною згодою сторін, повинні стати депутатські групи та безпосередні контакти між парламентарями. При цьому Б.Тарасюк повідомив, що у Верховній Раді України вже створена депутатська група «Україна-Чехія», яка зацікавлена у здійсненні візиту до Праги у першому півріччі 2007 року та у налагодженні конструктивної співпраці з чеськими колегами.

Можливими напрямами такого співробітництва могли б стати питання вивчення чеського досвіду приведення національного законодавства у відповідність до загальноєвропейських стандартів, законодавчого забезпечення боротьби з корупцією, співпраці у сфері енергетичної політики тощо.

Глава МЗС України високо оцінив послідовну підтримку євроінтеграційного та євроатлантичного курсу України. При цьому Б.Тарасюк висловив сподівання на підтримку чеською стороною конструктивного переговорного процесу стосовно укладення нової базової Угоди між Україною та ЄС, а також ратифікації чеським Сенатом угод України з ЄС у візово-реадмісійній сфері.

Сторони обговорили також актуальні питання міжнародного співробітництва, регіональної співпраці та енергетичної безпеки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.