Стратегічне партнерство. Росія закриває ринок для українських товарів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 20.12.2012 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19326

Владімір Путін пояснив, що поки Україна не знайде компроміс з Митним союзом, українські виробники не зможуть отримувати квоти на збут в РФ ряду товарів. Але, оскільки, заявки на приєднання до союзу Москва від Києва не отримувала, мова про приєднання України до Митного союзу не йде.

Про це російський Президент заявив під час прес-конференції в Москві.

При цьому він не уточнив, чи хотіла би Москва такого розвитку подій.

Путін пов’язує необхідність знайти компромісне рішення щодо Митного союзу з тим, що Україні стає важче вирішувати питання, пов’язані з виходом на російський ринок.

Зокрема, якщо раніше РФ видавала певні квоти на ряд товарів (як приклад Президент Росії назвав виробництво труб і кондитерських виробів), то тепер, за його словами, ці рішення перейшли до «наднаціональному органу».

«Зараз ми не даємо потрібних Україні квот. Наші українські колеги до якогось часу думали, що ми жартуємо. Але це не жарти », – попередив Путін.

Він заявив, що саме тому в Києві зараз шукають такі форми співпраці з Митним союзом, які були би прийнятні для України, але вписувалися би у ті норми, які були покладені в основу цього інтеграційного об’єднання.

Як повідомлялося раніше, 18 грудня Віктор Янукович переніс свій візит до Російської Федерації.

До цього урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, країнами СНД, Євразійським економічним співтовариством (ЄврАзЕС) і регіональними об’єднаннями Валерій Мунтіян заявляв, що за підсумками візиту буде ухвалене політичне рішення і створена робоча група по вивченню умов приєднання України до ЄврАзЕС та інтеграції у Митний союз.

Пізніше газета "Коммерсанть-Украина" з посиланням на власне джерело повідомила, що Україна пропонувала свій вступ до ЄврАзЕС з обіцянкою продовжити інтеграцію у Митний союз, але не надала юридичних гарантій.

Опозиція пообіцяла Януковичу найжорсткішу реакцію, якщо він здасть Україну у Митний союз.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.