Опозиція домовилася висунути єдиного кандидата на виборах мера столиці

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.12.2012 08:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19337

На виборах мера Києва від “Батьківщини”, УДАРу та “Свободи” буде єдиний кандидат.

Про це в інтерв’ю газеті "Коммерсанть-Украина" заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Зокрема, за словами Яценюка, спільна участь у виборах – це один із пунктів, якого дотримуватиметься Рада опозиції, яку створять у парламенті.

"Для того, щоб виступати в Раді від імені трьох фракцій, треба мати спільну політичну позицію. Тобто почнемо з політичних моментів: виробити і узгодити єдину політичну позицію. Другий пункт, вкрай важливий: внесення законів. Звичайно, окремі депутати та окремі наші фракції будуть вносити закони самостійно, але ключові закони ми повинні вносити з трьома підписами, якщо ми хочемо зібрати більше голосів, ніж від однієї нашої фракції. Третє: спільна участь у виборах. Я говорю сьогодні в першу чергу про місцеві вибори, починаючи з виборів у Києві", – заявив Яценюк.

На уточнююче запитання, чи означає це, що від "Батьківщини", УДАРу та "Свободи" буде висунутий єдиний кандидат на виборах мера Києва, він відповів:

"Абсолютно правильно. Адже ця формула показала успіх".

Нагадаємо, фракція УДАР зареєструвала законопроект про призначення чергових виборів депутатів Київради та мера Києва на 3 червня 2013 року.

Як повідомлялося, 19 липня заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега звернулася з клопотанням до Верховної Ради щодо призначення позачергових виборів Київського міського голови. Водночас депутати Київради звернулися до Конституційного суду з проханням пояснити ситуацію, коли мають відбутися вибори мера.

Фракція ПР заявила про ймовірне призначення дострокових виборів мера Києва та Київради навесні 2013 року.

Як відомо, Леонід Черновецький 1 червня написав заяву про відставку з поста мера Києва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.