Хроніки “покращення”. Сало й м’ясо скоро стануть приємним спогадом для більшості громадян

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 24.12.2012 09:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19339

З наближенням Нового року та Різдва ціни на м’ясо можуть вирости до 70 грн за кілограм, а сало підскочити у ціні до 50 грн, прогнозує експерт консалтингової компанії “ААА” Марія Колесник.

Крім того, за її словами, будуть дорожчати і традиційні святкові мандарини та апельсини. Іспанські мандарини вже в деяких мережах продають по 18 грн / кг (було по 16), а єгипетські - по 15 (були 13-14), пише "Сегодня".

Також фахівці повідомили, що потепління, яке синоптики обіцяють вже на поточний тиждень, пригальмує ріст цін на овочі, оскільки в сильні морози їх вартість зростає через складність зберігання та доставки.

"Ціни на овочі все ж будуть повільно зростати, адже кожен день їх собівартість збільшується через витрати на зберігання. Варто очікувати, що щомісяця кожен компонент борщу додасть 10-15 коп./кг", - говорить директор інформкомпаніі "ПроАгро" Микола Верницький.

Це означає, що картоплю будемо купувати в січні по 2,5-2,8 грн/кг, морква і буряк - по 3,1-3,2, цибулю - по 2,2-2,3 грн/кг, а наші яблука не по 6,5-7, як зараз, а по 8-9.

Втім, торговці обіцяють ціну не підвищувати, а навпаки, робити розпродажі. За словами топ-менеджера "Фуршету" В’ячеслава Говорухи, їм вигідніше продати дешевше, але отримати дохід з обороту, ніж витрачатися на зберігання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.