Nikon перетворить плівкові «дзеркалки» в цифрові

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.12.2012 12:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19344

Компанія Nikon в патентній заявці описала систему, що дозволяє перетворити плівковий 35-міліметровий дзеркальний фотоапарат в цифровий

Система являє собою задник з матрицею і процесором для обробки зображень, який встановлюється на місце штатної задньої кришки фотоапарата. Робочий відрізок камери можна змінювати обертанням гвинта, повідомляє блог Nikon Rumors.

Nikon подала заявку в патентні органи Японії в травні 2011 року. Заявка була опублікована 10 грудня 2012 року. Відзначимо, що факт подачі патентної заявки не гарантує того, що компанія втілить розробку в життя.

«Дзеркалки» Nikon з підключеною DCS 100 вважаються першим комерційно доступним цифровим фотоапаратом

Цифрові задники для плівкових фотоапаратів вже існують, але вони, як правило, розраховані на камери середнього і великого формату, в той час як в аматорській фотографії переважає малоформатна фототехніка.

Одним з небагатьох винятків стала система Kodak DCS 100, яка була розроблена для 35-міліметрового фотоапарата Nikon F3. Вона була представлена ​​в 1991 році. «Дзеркалки» Nikon з підключеною DCS 100 вважаються першим комерційно доступним цифровим фотоапаратом.

Пізніше цифрові задники Digital Modul R випускала для своїх фотоапаратів R8 і R9 компанія Leica, проте в 2007 році вона відмовилася від проекту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.