У Львові проводять масові обшуки в помешканнях націоналістів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.12.2012 02:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19349

24 грудня у Львові міліція розвернула кампанію політичних репресій проти націоналістів. Вранці працівники МВС провели обшуки у шести активістів руху «Автономний Опір», під час яких конфіскували комп’ютери, телефони, диски, флеш-накопичувачі та цифрові камери.

Правоохоронці навідалися до шістьох “автономів” – чотирьох хлопців та двох дівчат

Усім молодим людям вручили повістки на допити. Про це повідомляє ІА “Прометей”.

Як вдалось з’ясувати в учасників інциденту, МВС відкрило кримінальну справу за ст. 296, ч. 2 (Хуліганство, зчинене групою осіб) за фактом проведеної у Львові акції в пам’ять вчинку Миколи Лемика, котрий у 1933 році застрелив чекіста Олексія Майлова на знак протесту проти штучно організованого радянською владою голодомору 1932–1933 років в Україні

«О 7-й ранку з постановою на обшук до мене завітали міліціонери. Сказали, що їм потрібні усі носії інформації. Забрали та опечатали телефони, комп’ютер, флешки. Намагались забрати мене у відділок для «бесіди», але я категорично відмовився і пішов на навчання, – коментує ситуацію Андрій, один з тих, хто вітав сьогодні гостей, – Мені виписали повістку. Сьогодні о 17:00 маю з’явитись на допит у Галицькому райвідділку».

«Рано-вранці до мене навідались двоє сержантів та лейтенант з ордером на обшук, підписаний суддею Ванівським від 13 грудня. Наскільки мені вдалось прочитати, слідчим у справі є пані Неведська, – розповідає ще один учасник ранкових подій Степан, – Правоохоронці сказали, що у них є «наводка» і вони вимагають віддати усі носії інформації. При двох понятих розпочали обшук. Забрали два телефони, комп’ютери, декілька дисків. Вели себе доволі адекватно…».

Крім цього, обшуки були проведені ще у двох хлопців та двох дівчат. В однієї з них забрали 49 наліпок, жорсткий диск, 2 сім-карти, карту пам’яті до мобільного телефону та блокнот. В одному з помешкань під час ранкового обшуку знаходилась місячна дитина.

Нагадаємо, 22 жовтня у Львові кілька невідомих осіб підкинули під прокуратуру манекен людини з табличкою “мент” та червоною цяткою на лобі, що символізувала дірку від кулі, під обласну держадміністрацію – ляльку депутата, а в центрі міста – «мажора».

Націоналісти пояснювали тоді, що таким чином вони протестують проти незаконного засудження сім’ї Павличенків та Віталія Запорожця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.