Застій. У наступному році влада буде доприхватизовувати і активно нишпоритеме по кишенях громадян

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.12.2012 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19359

Пріоритетами влади на 2013-й і частково на 2014-й роки стане приватизація «для своїх» та потужний фіскальний тиск.

Таку думку під час прес-конференції висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

На його думку, створення Міністерства доходів і зборів означає, що основним пріоритетом економічної політики України у найближчий період буде «фіскальний компонент». «Буде подальший фіскальний тиск на усе що можна, на все, що ворушиться, податок на будь-що, що тільки можна, для того, щоб акумулювати гроші державного бюджету», - сказав він.

Крім того, голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут відзначив, що замість об’єднання відбулося розмежування Міністерства фінансів та Міністерства доходів і зборів. «Я розумію, що це намагання позбавити прем’єр-міністра Азарова його звичної функції ручного управління», - сказав він.

Когут також висловив думку, що Азаров надалі все більше відсуватиметься від реального контролю і впливу на урядові рішення, зокрема, щодо фінансів та бюджетного процесу.

Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Янукович своїм Указом 24 грудня створив на базі Державної податкової служби і Державної митної служби Міністерство доходів і зборів. Державну податкову службу очолював з початку 2012 року Олександр Клименко, якого 24 грудня було відправлено у відставку і того самого дня призначено міністром доходів і зборів України. Митною службою керував Ігор Калєтнік, якого на парламентських виборах було обрано народним депутатом за списком Комуністичної партії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.