Наївні британці думають, що росіяни переходять на сухий закон

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 16.01.2007 18:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1936

В Росії падають об`єми офіційного продажу спирних напоїв (неймовірно, але факт). “Росіяни стали менше пити”. Так стверджує британська дослідницька компанія “Євро-монітор”.

“КазьонкаФФ”

За її даними, минулого року у Росії горілку купували менше на 4%, а вина на 7 з половиною відсотки. Остання цифра передовсім пов’язана з “винною війною” Кремля проти Грузії та Молдови, повідомляє “Новий канал”.

А от вживання вогняної води в Росії скорочується стабільно. Якщо так піде і далі, то за 5 років продаж хмільного впаде на 20%. Утім вино надалі купуватимуть і питимуть більше – за рахунок західного, дорожчого, імпорту.

Бражка до свята. Фото - www.photoline.ru

Від “Аратти”. Нам не відомо, чи знайомі британські експерти з видатним радянським романом "Золоте Теля", де відомий син турецько-піданного Остап Сулейман Берта-Марія Бендер-Бей пропонував зацікавленим 150 способів виготовлення самогону, у тому числі й із табурета. Бо сумна російська статистика останніх місяців стверджує про сотні смертей від уживання алкогольних сурогатів, що набуває вигляд національної епідемії. І навряд чи наївні британці досліджували російські народні традиції споживання спиртних напоїв, коли "казьонку" (магазинну горілку) і вино ставлять на стіл лише в дні урочистих свят, в інший же час - задовольняються спиртними напоями "швидкого приготування" - бражкою, самогоном, що, звичайно, не потрапляє до офіційної статистики.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.