Влада хоче знищити Юрія Луценка через ненадання медичної допомоги

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.12.2012 16:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19360

Замовне рішення Менського райсуду Чернігівської області, який відмовився достроково припинити відбування покарання Юрія Луценка за станом здоров’я, є фактично судовим узаконенням тортур щодо одного з політичних опонентів чинної влади.

Про це заявляє прес-служба «Батьківщини».

«Це судове рішення ухвалювалося за прямою вказівкою Президента Януковича, як головного замовника політичної розправи над лідером «Народної Самооборони». Виконавцем замовлення та співучасником злочину проти прав і свобод відомого опозиціонера став суддя Олександр Савченко. Прізвище цього судді буде додано до списку осіб, які причетні до політичних репресій, порушення прав людини в Україні та фальсифікації виборів». - говориться у заяві.

Відповідно до заяви опозиції, оновлені версія списку буде передана європейським та міжнародним інституціям, урядам демократичних країн для вивчення питання щодо застосування персональних санкцій відносно його фігурантів, в тому числі, в рамках нещодавно ухваленого в США «Закону Магнітського».

«Цим судовим рішенням нинішній авторитарний режим чітко засвідчив свої реальні наміри фізично знищити Юрія Луценка шляхом ненадання йому необхідної медичної допомоги та можливості лікуватися у стаціонарі від хвороб, які він отримав за час незаконного перебування у в’язниці». - наголошується у заяві.

«Відмова у лікуванні, яку так потребує Юрій Луценко, продемонструвало також повну недієздатність і бутафорність так званого нового Кримінально-процесуального кодексу, який режим Януковича представляє, як начебто крок до гуманізації правосуддя в Україні». - заявляє опозиція.

«Ми переконані, що за рішенням Європейського суду з прав людини Юрій Луценко, як і Юлія Тимошенко, незабаром будуть на свободі, а всі причетні до політичних репресій - як їх замовник, так і їх виконавці, - понесуть заслужене покарання за свої антизаконні дії». - говориться у заяві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.