Нардеп зацікавився, як купували Hyundai

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.12.2012 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19387

Депутат фракції “Батьківщина” Андрій Сенченко звернувся до міністра інфраструктури Володимира Козака з депутатським зверненням стосовно обставин придбання електропоїздів Hyundai.

Як повідомляє прес-служба Кримської республіканської партійної організації "Батьківщина", Сенченко просить оприлюднити процедуру закупівлі вказаних електропоїздів, проведення тендерних процедур, а також інші обставини підписання контракту на придбання залізничних транспортних засобів виробництва корейської Hyundai Rotem.

"Ми почали незалежне розслідування цієї афери. Винні мають бути покарані", - підкреслив він.

Раніше в ефірі "5 каналу" Сенченко озвучив припущення, що електропоїзди Hyundai могли закуповуватися через якийсь латвійський офшор. У цьому випадку перед Україною немає жодних гарантійних зобов’язань.

"Ми вимагаємо оприлюднення умов угоди. Потрібно розуміти, хто відповідає за те, щоб все це їздило. Якщо Колесніков (попередній міністр інфраструктури Борис Колесніков – Ред.), то він вже в тюрмі повинен бути, а не в парламенті. Якщо не Колесніков, а Hyundai несе гарантійну відповідальність, значить, повинні бути публічні дії влади щодо притягнення до відповідальності виробника. А якщо таких дій немає, отже, були якісь домовленості", - сказав народний депутат.

Як повідомлялося раніше, в інтерв’ю Forbes.ua екс-міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що проект закупівлі Hyundai дістався йому від попереднього керівництва міністерства.

Як відомо, швидкісні поїзди не витримують морозної зими, ламаються один за одним і простоюють годинами.

Компанія Hyundai вибачилась за завдані українським пасажирам незручності при користуванні швидкісними електропоїздами власного виробництва, та розпочала роботи з ліквідації несправностей, які у першу чергу пов’язані зі складними зимовими погодними умовами.

Втім, пасажири, які постраждали внаслідок запізнень або поломок швидкісних потягів Hyundai, підготували судовий позов до залізничників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.