Лановий: найбільш корумпованою системою закритого типу в Україні є енергетичний і газовий сектори

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 28.12.2012 10:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19396

Газовий і енергетичний сектор – це найбільш корумпована система закритого типу в Україні, стверджує екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

Про це він заявив в ефірі «5 каналу».

«Газовий і енергетичний сектор – це найбільш корумпована система закритого типу в Україні. Тут добувають гроші не тільки на транспортуванні, а і на житлово-комунальних послугах, на продажі електроенергії, на продажі тепла, на виробництві товарів використовуючи електроенергію, газ і інші енергетичні матеріали», - заявив Лановий.

«Ахметов купує не тільки індустріальні підприємства, а і системи житлово-комунального господарства. Дивно, адже це застарілі, зношені як кажуть системи, але там такий величезний обсяг. Згадаємо, що там останнього разу було списано боргів по житлово-комунальному господарству 26 мільярдів гривень – це величезні гроші. Періодично такі суми списують, люди заробляють шалені гроші», - зауважив екс-міністр.

«В американському сенаті заслухали доповідь, щодо того, що у нас в Україні ідеальна енергетична модель для корупції. І в цій моделі чемоданами носять гроші не тільки міністрам, а і прем’єр-міністрам і Президентам», - додав Лановий


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.