Опозиційні сили не допустять ратифікації документів про приєднання до Митного союзу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.12.2012 19:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19409

Україна повинна рухатися у напрямку євроінтеграції, як це прописано законом «Про основи зовнішньої політики», а бажання влади втягнути країну до Митного союзу суперечить національним інтересам України.

Про це в ефірі телеканалу «Ера» заявив народний депутат фракції «УДАР» Ростислав Павленко, повідомила прес-служба партії..

«Парламент повинен не допустити різкої зміни зовнішньополітичного курсу країни. У законі, ухваленому парламентом минулого скликання, чітко записано, що вибором і метою України є європейська інтеграція. Тому приєднання до Митного союзу суперечить національному законодавству. Опозиційні сили робитиму усе для того, щоб не допустити ратифікації документів про інтеграцію до Митного союзу», - наголосив Павленко.

Народний депутат нагадав, що у лютому 2013 року відбудеться саміт Україна-ЄС, на якому обговорюватиметься підписання угоди про асоціацію, яка є частиною Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. «Дуже багато залежатиме від того, наскільки серйозно українська влада поставиться до тих питань, які є у Європейського Союзу до України. Це питання відмови від вибіркового правосуддя, зміна виборчого законодавства і розслідування порушень під час виборів та питання здійснення реформ, чого також вимагають від влади і опозиційні сили у парламенті», - підкреслив Павленко.

Депутат від «УДАРу» зазначив, що до лютого у країни є шанс почати зміни у цьому напрямку і ініціювати їх як у виконавчій владі, так і в парламенті. «Якщо це відбудеться, можна говорити про те, що у лютому будуть зроблені політичні кроки, які наблизять Україну та ЄС до підписання угоди», - зазначив Павленко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.