Чого боїться диктатор? Українського журналіста без пояснень не пустили до Білорусі

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.01.2013 16:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19415

Вчора, 2 січня, українського журналіста Віталія Мороза не пустили в Білорусь, знявши з потяга Київ - Мінськ.

Він заявив, що планував відвідати родичів у Мінську на новорічні свята. "Останні чотири місяці навчався в США, тому планував цю поїздку ще влітку", - зазначив він. Проте білоруський прикордонник, який перевіряв його паспорт в поїзді № 86 Київ-Мінськ заявив, що Морозу в’їзд до країни заборонений.

В результаті близько 02:00 ночі громадянин України опинився на станції Терюха - пункті в’їзду в Республіку Білорусь. "Заспокоюю себе, що не перший, чия поїздка з Києва до Мінська завершується вночі висадкою з теплого купе в морозну ніч без зайвих пояснень", - зазначив Мороз у cвоєму блозі.

Він також зазначив, що востаннє відвідував Білорусь у липні. "Протягом останніх 30 років щорічно їздив до Білорусі, законів не порушував, ніколи не було ніяких проблем з перетином кордону", - констатував Мороз.

За його словами, паспорт віддали в дизелі, в якому вранці його відправили в Україну. "У паспорті - синій штамп В’їзд забаронений. При цьому жодного документа, чому заборонили в’їзд до Білорусі, мені не надали. Перепитую, чи можу знову спробувати в’їхати, щоб побачити родичів. Кажуть, що не знають, термін заборони може закінчитися і через кілька днів або тривати місяцями", - зазначив Мороз.

Мороз навчається в американському ВНЗ, є стіпендіантом програми Фулбрайта. Він робить презентації про пострадянські країни та ситуації з медіа.

Як повідомлялося раніше, в листопаді 2012 року президент Української асоціації студентського самоврядування Єлизавета Щепетильникова повідомила, що її не пустили до Білорусі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.