Вчені знайшли свідчення у який спосіб нацисти хотіли бомбити Нью-Йорк

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 4.01.2013 17:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19425

Американський історик авіації Девід Міхра дослідив, що гітлерівська Німеччина розробляла план з бомбардування Нью-Йорка за допомогою низькоорбітальних бомбардувальників.

Проект літака-носія бомб "Срібний птах" був розроблений австрійським винахідником Ойген Зенгером на замовлення глави Люфтваффе Германа Герінга.

Командуючому німецькими ВПС був необхідний оригінальний і ефективний спосіб підвищити свій рейтинг в очах Гітлера. "Срібний птах", згідно з проектом, мав бути виведеним на низьку космічну орбіту зі спеціальної монорейки. Стартове прискорення бомбардувальнику повинні були надати 36 ракетних двигунів V-2. Через 30 секунд після старту двигун вагою близько 100 тонн повинен був відокремитися від корабля.

Бомба, яку планували скинути на Нью-Йорк, хотіли начинити радіоактивним піском, а після бомбардування над американським мегаполісом повинна була зависнути радіоактивна хмара.

Проект австрійського інженера був у підсумку відкинутий Герінгом, який віддав перевагу іншим варіантам. Проте жоден з них так і не був реалізованим Третім Рейхом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.