У Швейцарії заморожено рахунки росіян зі “списку Магнітського”

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 9.01.2013 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19437

У Швейцарії заморожено рахунки фігурантів “справи Магнітського” - “недоторканних”, можливо винних у загибелі аудитора Hermitage Capital.

Про це повідомила швейцарська преса слідом за набранням чинності російського "сирітського закону", покликаного стати відповіддю на американський "закон Магнітського".

Якщо вірити даним, виходить, що в конфлікті Росії зі США з’явився новий гравець, який виступає на боці американців.

Швейцарські слідчі, які працюють у "справі Магнітського" домоглися замороження низки рахунків у Credit Suisse, повідомила місцева газета Tages Anzeiger. За інформацією видання, приклад з Credit Suisse взяли ще кілька швейцарських банків. Яких - не уточнюється. Інших подробиць Tages Anzeiger також не наводить.

Про можливі фінансові санкції вже попереджали в Європі, коментуючи схвалення сенатом США "акта Магнітського", коли в РФ приймали "антимагнітський закон". "Що стосується сфери заморожування активів, то це автоматично буде виконуватися в європейських банках, які пов’язані з американськими банками, у тому числі і в швейцарських, тому що Швейцарія також пов’язана договорами Євросоюзу", - наприкінці грудня заявляли в Європарламенті.

Швейцарці інтересом до "справи Магнітського" зобов’язані нині покійному Олександру Перепиличному, якого у Hermitage Capital називають мало не головним своїм інформатором. Колишній бізнес-партнер "недоторканних", залишивши Росію, нібито почав активно "здавати" європейським правоохоронцям секрети старих знайомих - тих, що нібито причетні до розкрадання 5,4 млрд рублів (близько 180 млн доларів - ред.) податкових відрахувань. Гроші, за версією росіянина, перераховувались на рахунки в швейцарських банках, а потім відправлялися в офшори або на придбання дорогої нерухомості.

Незадовго до нового року стало відомо, що до розслідування фінансових махінацій підключилися кіпріоти. Місцеві прокурори припускають, що через їхні банки - зокрема, Cyprus Popular Bank і FBME Bank - "недоторканні" з "ОЗУ Клюєва" "відмивали" викрадені російські податки.

Кримінальний бік "справи Магнітського", як відомо, взяла на себе російська сторона, яка питанням про нібито зникнення 5,4 млрд рублів ніколи особливо не цікавилася. Хіба що звинуватила самого аудитора і його шефа Вільяма Браудера в ухилянні від сплати податків на суму близько двох мільярдів рублів. Що ж стосується загибелі Магнітського, то винних у ній російське правосуддя не встановило.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.