Кадри від гаранта. Батько кандидата на пост глави Нацбанку працює у Газпромі?

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 9.01.2013 17:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19445

Людина із ім’ям і датою народження, які має батько кандидата на пост глави Нацбанку України Ігоря Соркіна, очолює один із департаментів російського газового монополіста ВАТ «Газпром».

Про це пише "Главком".

Так, батька Ігоря Соркіна звуть В’ячеслав Ісаакович Соркін, він народився 2 червня 1944 року.

Людина з таким же прізвищем, ім’ям та по батькові та з тією ж датою ​​народження обіймає посаду першого заступника начальника Департаменту інвестицій та будівництва Газпрому.

Також він займає посади члена ради директорів компанії «Газпром-инвест ЮГ», а також газпромівської компанії «Спецгазавтотранс».

У Росії Соркін досить відома особа, і в одному з інтерв’ю підтвердив, що є тим самим донецьким В’ячеславом Соркіним.

В’ячеслав Ісаакович Соркін народився в Ставрополі, закінчив Донецький політехнічний інститут, з лютого 1968 по березень 1997 року працював у донецькому інституті «ЮжНИИгипрогаз» на посаді керівника проектів. Це підприємство виконує проектно-пошукові, науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи об’єктів видобутку, транспортування, зберігання і переробки газу і рідких вуглеводнів. 40% акцій підприємства володіє російський Газпром.

Після низки вдалих газових проектів в Росії, в 1997 році В’ячеслав Соркін виїхав працювати в ТОВ «Ямбурггазвидобуток» заступником генерального директора з капітального будівництва. Після чого і перебрався на посаду першого заступника голови департаменту інвестицій і будівництва Газпрому.

У свою чергу сестра Ігоря Соркіна - Влада В’ячеславівна Долгіх (Соркіна) зараз є одним з акціонерів вищевказаного «ЮжНИИгипрогаз». Про це свідчить протокол зборів акціонерів акціонерного товариства «Інститут ЮжНИИгипрогаз» від 21 квітня 2011 року.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович пропонує призначити головою Національного банку Ігоря Соркіна, який обіймав посаду заступника глави НБУ. Завтра це питання розгляне Верховна Рада.

З 25 грудня Ігор Соркін виконує обов’язки глави Нацбанку замість Сергія Арбузова, який був призначений першим віце-прем’єр-міністром.

Ігор Соркін раніше працював начальником відділу банківського нагляду Донецького облуправління НБУ. З 2010 року перейшов на роботу до правління НБУ. У 2011 році став держслужбовцем 3-го ранґу.

Ігор Соркін з Донецька, народився 3 березня 1967 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.