Тимошенко не припиняє акцію протесту

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.01.2013 19:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19475

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко, яка оголосила акцію громадянської непокори, як і раніше відмовляється повертатися в палату і ночує в коридорі.

Про це повідомив адвокат екс-прем’єра Олександр Плахотнюк.
"У коридорі, як і раніше в палату не заходить. Це (повернення в палату) виключено", - сказав Плахотнюк після зустрічі з екс-прем’єром у лікарні "Укрзалізниці" .

За словами адвоката, екс-прем’єр сидить на ходунках і не користується тапчаном, який співробітники пенітенціарної служби встановили в душовій кімнаті.

"Їй поставила пенітенціарна служба в санвузлі цей тапчан, так званий, залізний. Він стоїть біля "зручностей". Якщо вони вважають що нормально в таких умовах і на такому тапчані спати - нехай спробують це зробити. Тому говорити, що був повноцінний сон або повноцінний відпочинок, не можна

Дві доби точно вона не спала, а потім якийсь час дрімала якось, але все це до умов максимально наближених до бойових, скажімо так", - зазначив Плахотнюк.

Начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков підтвердив, що Тимошенко не повернулася до палати, проте відповідати на запитання, де і як вона ночувала, відмовився. "Там багато приміщень", - сказав Колпащіков.

Як повідомлялося, 8 січня захисник екс-прем’єра, народний депутат Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

Тимошенко, зокрема, відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати до суду, а в разі спроби доправити її примусово чинитиме фізичний опір.

Екс-прем’єр також відмовилася повертатися до палату доти, доки там триває відеоспостереження і цілодобово перебуває варта.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.