Свободівці побилися з міліціонерами через візит Лаврова

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.01.2013 17:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=19484

Сьогодні у Чернівцях відбуваються переговори Міністрів закордонних справ України Леоніда Кожари та Росії Сергія Лаврова. Перед їхнім початком у місті сталася сутичка прихильників ВО «Свобода» з міліцією.

Як повідомила прес-служба ВО «Свобода», в Чернівцях під час зустрічі народного депутата України Руслана Зелика – уповноваженого націоналістичної партії у Чернівецькій області – з виборцями працівники міліції під керівництвом полковника Столяра вчинили напад на учасників заходу та жорстоко побили людей.

«Усупереч Конституції і нормам закону «Про статус народного депутата України», нападники в погонах брутально перешкоджали народному депутату в здійсненні ним своїх повноважень, не реагували на законні вимоги учасників заходу. Врешті-решт міліціянти зірвали зустріч депутата з виборцями, при цьому постраждало багато чернівчан». - говориться у повідомленні прес-служби.

Разом з тим, свободівці не заперечують, що 12 січня 2013 Апеляційний суд Чернівецької області заборонив Всеукраїнському об’єднанню «Свобода» та кільком іншим опозиційним партіям проводити акції протесту під час зустрічі у Чернівцях голів МЗС України та Росії.

За повідомленням прес-служби Чернівецької облдержадміністрації, в рамках засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії планується розглянути питання діяльності структурних органів Підкомітету, зокрема, підкомісії з питань боротьби з новими викликами та загрозами, прикордонного та консульського співробітництва, врегулювання регіональних конфліктів, зокрема, Придністровського, а також взаємодії на міжнародній арені.

Окрема увага приділятиметься економічній складовій українсько-російського партнерства, в тому числі, шляхам співпраці України з Митним союзом, зазначається в повідомленні ОДА.

За підсумками заходу передбачається підписання підсумкового Протоколу засідання Підкомітету та Плану взаємодії між МСЗ України та Росії на 2013 рік.

Засідання розпочалося о 16 годині в колишній резиденції митрополитів Буковини і Далмації, в якій зараз розташовані центральні корпуси Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, повідомив УНІАН.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.