Індуїсти обурені забороною свастики у ЄС

Автор/джерело -  © Джонті Блюм, Брюссель, Бі-Бі-Сі



Дата публiкацiї - 17.01.2007 18:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1949

В Європі лунають застереження стосовно закликів Німеччини заборонити в усіх країнах ЄС використання свастики.

Свастика - Сварга - Сонячний хрест - символ розвитку Всесвіту широко використовувалися в трипільській символіці 7,5 тисяч років назад

Протестують зокрема індуїсти, які упродовж тисяч років малювали свастику як символ миру і гармонії - на противагу Адольфу Гітлеру, який взяв свастику за емблему своєї нацистської партії.

Свастика - символ нацистської партії у Німеччині заборонена. Тепер перебравши на 6 місяців президентство в Європейському Союзі, Німеччина домагається поширення заборони на решту ЄС.

Але індуїсти в Британії, Бельгії, Італії та Голландії планують кампанію спротиву пропозиціям. Для індуїстів свастика один з найважливіших релігійних символів, який використовують у багатьох церемоніях, включно з одруженням, де свастика репрезентує мир і гармонію.

Свастику використовували за тисячі років до появи нацизму в Німеччині. Представник індуїстських організацій в Британії Раміш Каладі каже, що заборону свастики можна порівняти з пропозиціями заборонити хрест, бо палаючі розп'яття використовували куклукскланівці в Америці, щоб залякувати чорношкірих.

Німецький уряд про це знає і каже, що пропозиція заборонити свастику є частиною боротьби з расизмом та запереченням геноциду. Урядовці визнають, що значення свастики в різних культурах треба брати до уваги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.